На Харківщині відкрилось регіональне представництво Фонду Конрада Аденауера

На Харківщині відкрилось регіональне представництво Фонду Конрада Аденауера

Укрінформ
Регіональне представництво Фонду Конрада Аденауера відкрилось у Харкові. 

Урочистості з нагоди відкриття офісу Фонду відвідала голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«З Фондом Конрада Аденауера в Україні працюємо вже рік, однак сьогодні відкриваємо перше регіональне представництво в Харкові. Відкриття офісу – це нові міжнародні проекти, а значить, і нові можливості, в першу чергу, для студентства й активної молоді», - зазначила Світлична. 

За її словами, Харківська область активно співпрацює з німецькими партнерами: "Лише цього року за підтримки різних німецьких організацій та фондів у регіоні реалізується близько 50 проектів". «Це проекти й у соціальній, і в гуманітарній сферах. Це і надання житла для внутрішньо переміщених осіб, будівництво та реконструкція закладів охорони здоров’я й освіти тощо. Розширюємо нашу співпрацю, щоб надати більше можливостей для харків’ян", - додала Світлична.

Як сказав на відкритті офісу представник Фонду Конрада Аденауера в Україні Тім Петерс, метою роботи Фонду в Україні сьогодні є підтримка реформ. «Шлях реформ України – це не короткий шлях. Багато вже було досягнуто, але ми також налаштовуємося на те, щоб послідовно продовжувати те, що було розпочато. Фонд Конрада Аденауера хотів би разом з нашими українськими партнерами, політиками, представниками громадянського суспільства, спираючись на багатоманітний німецький досвід роботи в умовах трансформації країни, підтримати реформаторський процес, зокрема, на сході України. Саме тому в Харкові й відкрито новий офіс нашого представництва в Україні», - підкреслив Петерс.

Читайте також: У Харкові відкриють представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи

За його словами, присутність на заході голови ХОДА Світличної говорить про готовність Фонду та українських органів влади співпрацювати.

Фонд Конрада Аденауера підтримує в рамках міжнародного співробітництва політичні, економічні та соціальні процеси в більш, ніж 120 країнах. Починаючи з 1994 року, Фонд супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. З цією метою організація вже реалізувала понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів.

З Харківщиною Фонд активно співпрацює з 2017 року. За цей час в області вже реалізовано ряд проектів, у тому числі семінари з підвищення кваліфікації для депутатів місцевих рад та ОТГ і для журналістів – на тему журналістики конфліктів.

Фото Харківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-