На Рівненщині табір «Повстанські ночі» пройде бойовими дорогами вояків УПА

На Рівненщині табір «Повстанські ночі» пройде бойовими дорогами вояків УПА

Укрінформ
Понад півсотні молодих людей із більшості регіонів України прибули на Рівненщину, де у середу розпочинається молодіжний історично-пошуковий табір «Повстанські ночі».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова громадської організації «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» Юрій Ткачук.

«Головна мета такого проекту - популяризація історично-пошукової роботи серед молоді та вшанування борців за волю України, зокрема, вояків Української повстанської армії. Плануємо пройти до 35 км місцями, де воїни УПА вели бої з окупантами, впорядковуватимемо та наноситимемо на карту розташування могил полеглих героїв, встановлюватимемо інформаційні стенди на місці колишніх боїв українських патріотів», - розповів Ткачук.

Читайте також: На Львівщині освятили військовий меморіал воякам УПА

За його словами, учасники табору, а це і підлітки від 14 років і молоді люди до 35-років, упродовж п’яти днів не тільки пройдуть пішим маршрутом місцями боротьби українських патріотів «Поліська Січ», але й стануть учасниками краєзнавчо-туристичного сплаву річкою Случ, пішої та автомобільної мандрівок.

Щовечора пошуківці збиратимуться біля повстанської ватри, де вестимуть інтелектуальні бесіди, проводитимуть комунікативні тренінги, ділитимуться побаченим під час проходження маршруту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-