Охоронці харківської мерії чергували без зброї - поліція

Охоронці харківської мерії чергували без зброї - поліція

Укрінформ
Працівники приватної агенції "Галеон", які чергували в Харківській міськраді вночі 20 серпня, коли в ході перестрілки загинув поліцейський і було важко поранено охоронця, не мали спецзасобів. Інструктаж, як діяти на посту у разі критичної ситуації, з ними також не проводився.

Про це розповів на брифінгу, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу, начальник ГУ Нацполіції в Харківській області генерал поліції Олег Бех.

"Встановлено, що вночі 20 серпня в міськраді чергували співробітники приватного охоронного агентства "Галеон". Вони були без зброї, інструктаж з ними також не проводився", - зазначив Бех.

За його словами, встановлюється чому їм не було видано спецзасоби. "Вони також чомусь не викликали поліцію і не скористалися зовнішнім відеонаглядом, а відразу відкрили двері до міськради", - додав генерал поліції.

"Оцінку дій охоронців буде дано після перевірки", - пояснив Бех.

Читайте також: Стрілянина біля мерії Харкова: поліція відкрила вже четверту справу

Спроба зв'язатися з керівництвом агентства "Галеон" виявилася безуспішною: зазначені в мережі телефони мовчать.

Тоді як, на форменому одязі охоронців міськради, у чому легко переконатися, прийшовши до міськради, значиться "Муніципальна охорона".

Кореспондентові Укрінформу вдалося додзвонитися в КП "Муніципальна охорона". З розмови з'ясувалося, що в ніч на 20 серпня в міськраді чергували не їхні співробітники. На питання про те, чи є у цього підприємства договір на охорону міськради, співрозмовник порадив уточнити цю інформацію в міськраді. Але там теж відмовилися відповідати на це питання.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 серпня директор департаменту у справах інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що правила охорони будівлі Харківської міськради після нападу озброєного чоловіка вночі 20 серпня, коли було убито поліцейського і поранено охоронця, можливо, будуть змінені. За його словами, охоронці, які перебували всередині будівлі, не могли протистояти стрілку, оскільки у них не було зброї, бо вони просто не мають права її носити. Після того, як один з охоронців відкрив вхідні двері і був важко поранений невідомим, двоє інших зникли з будівлі через чорний хід.

Поранений охоронець знаходиться в реанімації міської лікарні швидкої допомоги: йому зробили операцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-