Лікарі розповіли про стан хлопчика, якого забрали у батьків через виснаження

Лікарі розповіли про стан хлопчика, якого забрали у батьків через виснаження

Ексклюзив
Укрінформ
Лікарі обласної дитячої лікарні у Кропивницькому стверджують, що госпіталізований 10 серпня трирічний хлопчик мав критичну 7,8 кілограмів не через хворобу, а через те, що голодував. 

Про це в коментарі журналісту Укрінформу повідомила заступниця головного лікаря дитячої обласної лікарні Лідія Ліщиновська.

“Дитині три роки. В жовтні йому буде чотири. Він розмовляє на рівні одного року. Його речення складаються максимум з двох слів, і він педагогічно запущений. На сьогодні ми не можемо сказати, скільки він не годувався нормально. Діареї та кишкових хвороб у нього не виявлено. Вагу він втратив тому, що правильно не годувався. З хвороб у нього було виявлено лише пневмонію, яку ми йому вилікували”, - розповіла Ліщиновська.

Лікарка зазначила, що наразі медики продовжують досліджувати наявність хвороб у хлопчика та борються за прибавку в нього ваги.

“До нас хлопчик надійшов з вагою 7 кілограмів 800 грамів, при нормальній вазі мінімум 13 кілограмів. Дитина була схожа на фото в’язнів Бухенвальду. Станом на сьогодні він набрав 2 кілограми ваги і важить 9 кілограмів 800 грамів. В нього не було сил рухатися, ходити -  а він ходить. З самого початку він їв добре. Харчування в нього дієтичне з особливостями. Від інших пацієнтів воно відрізняється величиною порції та консистенцією (їжа перетерта). З такої їжі його поступово переводять до нормальної. Наші спеціалісти його виходжують і швидкістю його одужання ми задоволенні. Гарно їсть та набирає вагу. Часто просить їсти, але ми годуємо його суворо за призначенням лікаря”, - розповіла Ліщиновська.

Вона також додала, що на наступний день після госпіталізації до хлопчика приходили бабуся та мама. Цікавилися здоров’ям. Також лікарі заперечують версію батька дитини щодо проведення раніше на хлопчику медичних експериментів.

Читайте також: Стан хлопчика, якого забрали у батьків через виснаження, задовільний - Кіровоградська ОДА

“Бабуся стверджує, що мама дітей годує добре. Встає о 4-й ранку, і діти нагодовані. Але повірити у це важко... Те, що над хлопчиком ставили якісь медичні досліди, є дурниці. В районній лікарні він лікувався зі своїми дитячими хворобами, але ніяких дослідів на ньому там не проводили. Це може бути захисна лінія батька”, - додає Ліщиновська.

Вона зазначила, за рішенням суду в лікарні дитина може перебувати до 9 вересня. У разі якщо батьків не позбавлять батьківських прав, хлопчика вони зможуть забрати.

За інформацією речниці ГУНП в Кіровоградській області Віталіни Бевзенко, щодо обставин виснаження хлопчика було відкрито кримінальне провадження. Наразі йде розслідування.

"Було розпочато кримінальне провадження за ст. 166 Кримінального кодексу України - "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною". Працівники поліції продовжують проводити слідчі дії", — прокоментувала Бевзенко.

Як повідомлялося, ввечері 10 серпня до обласної дитячої лікарні у Кропивницькому працівники поліції разом з працівниками соціальних служб доставили хлопчика, вага якого становила 7,8 кілограмів. За рішенням суду дитину було примусово відібрано у батьків та поміщено на обстеження і лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-