Суд відпустив винуватця смертельної ДТП у Миколаєві

Суд відпустив винуватця смертельної ДТП у Миколаєві

Укрінформ
Суд скасував домашній арешт винуватцю смертельної ДТП у Миколаєві Олексію Казимірову і відпустив його під особисте зобов’язання.

Про це повідомила прес-служба Центрального районного суду міста Миколаєва.

"Слідчий суддя Володимир Алєйніков частково задовольнив клопотання прокурора та захисника і змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання, поклавши на підозрюваного низку обов’язків, зокрема носити електронний засіб контролю", - йдеться у повідомленні.

Як уже повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині вперше винуватцю автопригоди, в якій загинула молода жінка, повідомлено про підозру у невиконанні судових рішень. Казимірова позбавили права керування, але він продовжував їздити за кермом у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Його кілька разів зупиняли поліцейські і штрафували.

Також встановлено факт невиконання ним вироку Центрального районного суду щодо виплати матеріальної і моральної шкоди у розмірі понад 249 тис. грн родичам 20-річної студентки, яку 22-річний Казиміров у 2011 році збив на смерть на регульованому пішохідному переході і втік. У загиблої залишилася маленька дитина.

Суд ухвалив вирок винуватцю ДТП у вигляді 6 років позбавлення волі. Проте його відпустили начебто через смертельну хворобу. Проте громадськість і журналісти не раз звертали увагу правоохоронців на те, що Казиміров і далі їздить вулицями Миколаєва за кермом дорогих іномарок і викладає у соцмережах фото з нічних клубів та дорогих курортів.

Читайте також: Суд відпустив під домашній арешт винуватця смертельної ДТП у Миколаєві

Центральний райсуд Миколаєва 5 травня обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 650 тисяч гривень. Якщо його провину буде доведено, то йому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

У період між засіданнями суду першої інстанції й апеляційного родичі Казимірова знайшли 200 тисяч гривень на виплату компенсації рідним загиблої. Отож Апеляційний суд відпустив Казимірова під домашній арешт.

18 травня Заводський райсуд оштрафував Казимирова на 10,2 тисячі гривень за вчинення адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 («Керування транспортними засобами особами, які перебувають в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-