Кораблі з курсантами повернулися до Одеси після навчань у Середземному морі

Кораблі з курсантами повернулися до Одеси після навчань у Середземному морі

Фото
Укрінформ
Курсанти Інституту ВМС та відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету "Одеська морська академія" здійснили 17-денний навчальний похід по Чорному і Середземному морях.

Курсанти пройшли на катерах ВМС ЗС України "Нова Каховка", "Сміла" та "Чигирин" понад 3300 морських миль. Із завершенням катерного походу майбутніх флотоводців привітав в Одеському порту віце-адмірал Ігор-Воронченко, повідомляє прес-служба ВМС ЗС України.

"Під час вашого походу ми не стояли на місці: успішно проведено льотне випробування української протикорабельної ракети, якою будуть озброєні наші сили, триває проектування ракетного катера "Лань", будівництво чергового артилерійського і нових десантних катерів, відновлюється будівництво багатоцільового корвету", - зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України.

Ці події повинні націлити вас на якісне навчання, наголосив віце-адмірал, оскільки саме вам невдовзі командувати новими кораблями і катерами, що вимагає високого професіоналізму і є запорукою нашої перемоги над російським агресором.

Читайте також: Киян просять не лякатися “вибухів” — репетиція параду

Командувач ВМС України наголосив на важливості участі курсантів у відзначенні 100-річчя Морських сил Румунії, протокольних заходів, зустрічей і спільних занять з військовими моряками Болгарії, Румунії і Туреччини, що зміцнює дружні і партнерські відносини.

Він подякував представникам інструкторсько-викладацького складу Навчального центру ВМС ЗС України та курсантам за відмінне виконання завдань походу, достойну та професійну демонстрацію Державного прапора України та Військово-морського прапора ЗС України у портах Чорного та Середземного морів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-