День Незалежності в Ужгороді: 100-метровий прапор через Уж і світанкова молитва

День Незалежності в Ужгороді: 100-метровий прапор через Уж і світанкова молитва

Укрінформ
До Дня прапора в Ужгороді з'єднають стометровим стягом лівий та правий берег Ужа, а у День Незалежності на світанку молитимуться за всю Україну.

Про урочисті заходи в обласному центрі до Дня прапора та Незалежності повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

“У четвер, 23 серпня, в Ужгороді відбудуться урочисті заходи до Дня Державного прапора України та Дня Незалежності. З 9:00 біля флагштока на площі Народній нестимуть почесну варту військові Національної гвардії України в парадному обмундируванні. Об 11:30 від площі Народної рушить святкова хода зі 100-метровим Державним прапором, хода попрямує до Пішохідного мосту, де з’єднає 100-метровим прапором два береги Ужа", - йдеться у повідомленні.

У п'ятницю, 24 серпня, о 06:00 Заслужений академічний Закарпатський народний хор традиційно першим на світанку привітає країну з Днем Незалежності. Цьогоріч колектив виконає «Молитву за Україну» на майданчику навпроти площі Поштової.

Зустріти сонце в офіційний день народження України запрошують всіх ужгородців і гостей міста. Цього ж дня, починаючи з 10.00, із балкону облдержадміністрації щогодини звучатимуть урочисті фанфари. Трубачі обласної філармонії виконуватимуть позивні на тему відомої пісні «Верховино, світку ти наш!».

Читайте також: Мапа з хризантем: як Ужгород відзначатиме День Незалежності

Як повідомляють в Закарпатській ОДА, родзинкою цьогорічного святкування Дня Незалежності в Ужгороді стане квіткова композиція із живих квітів, яку розгорнуть на площі Народній. На величезному банері розмірами вісім на вісім метрів флористи викладуть живими хризантемами контур карти України, а Закарпаття виділять кольоровими квітами прапорів національних меншин краю. Крім того, із живих квітів створять тризуб, а перед банером змонтують святкову фотозону.

В адміністрації просять водіїв узяти до уваги, що в зв’язку з урочистостями рух транспорту по вулиці Довженка буде обмежено 23 серпня з 10:00 до 11:30 в районі площі Народної та 24 серпня з 05:30 до 07:00 в районі площі Поштової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-