У Харкові розпочався марафон, присвячений 27-річчю Незалежності

У Харкові розпочався марафон, присвячений 27-річчю Незалежності

Фото
Укрінформ
Близько 5 тисяч людей беруть участь у , вже 33-му, міжнародному марафоні, що зараз присвячений 27-річчю незалежності України та 75-річчю звільнення Харкова від нацистських окупантів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Легкоатлетичний забіг по шосе стартував о 8:30 з вулиці Новогородської, що біля стадіону "Динамо" у Шевченківському районі міста. Маршрут проходить центром міста: вулицями Трінклера, Весніна, Сумській, Бєлгородському шосе, Дерев'янко та Академіка Курчатова. Фінішують спортсмени на стадіоні "Динамо".

Учасники могли вибрати для себе дистанцію: від повного марафону (42 км 195 м) до спортивно-масового забігу на 3 км.

Cеред учасників забігу - голова Харківської ОДА Юлія Світлична, яка разом із харків'янами долає 10-кілометрову дистанцію.

"Я беру участь у марафоні вже втретє. Емоції найкращі. Це прекрасна можливість провести вихідні разом із харків'янами, по-перше, цікаво, а головне - з користю для здоров'я. Побачимося на фініші!", - зазначила Світлична перед стартом.

Читайте також: На День Незалежності до Києва приїде батько ветерана армії США Джордж Лутц

За даними Харківської міськради, участь у марафоні беруть спортсмени, у тому числі, з інвалідністю, гості з міст України та країн близького зарубіжжя, представники міст-побратимів. Разом біжать подружжя, діти з батьками, молодь та ветерани.

Рух транспорту у центрі Харкова перекритий. На маршруті чергують машини швидкої допомоги та волонтери з пляшками води для бігунів. Інцідентів немає.

Фото: Харківська ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-