Конотопська бійка: у Києві затримали юнака, який бив копів металевим свердлом

Конотопська бійка: у Києві затримали юнака, який бив копів металевим свердлом

Укрінформ
Правоохоронці Сумщини встановили особу, вирахували місцезнаходження та затримали у Києві молодика, який металевим свердлом завдав тілесні ушкодження співробітникам поліції під час сесії Конотопської міської ради 26 липня 2018 року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

„На його розшук були зорієнтовані не тільки місцеві правоохоронці, а й всієї України. У четвер, 16 серпня 2018 року, сумські та київські поліцейські затримали розшукуваного в місті Київ, де він останнім часом переховувався. Зловмисником виявився 22-річний мешканець Сум, студент місцевого вишу. Під час затримання він чинив активний супротив правоохоронцям, намагаючись втекти”, - розповіла Науменко.

Наразі молодику оголошено про підозру за ст.348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) КК України.

17 серпня зранку його доправили в Сумський ізолятор тимчасового тримання. Прокуратура та поліція готують клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Інкримінована йому стаття передбачає позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Читайте також: Конотопська бійка: мер каже, що все було не так, як на поліцейському відео

Як повідомлялося, 26 липня під час проведення сесії Конотопської міськради на Сумщині між прибічниками та опонентами міського голови Артема Семеніхіна в сесійній залі виник конфлікт. У розпал суперечок у приміщення увірвалася група молодиків, які відразу почали завдавати удари присутнім. Співробітники поліції, щоб не допустити жертв серед громадян, відтіснили молодиків та застосували до них спецзасоби. Під час сутичок постраждало 11 правоохоронців та 9 цивільних.

На даний час дев’яти особам, які того дня брали активну участь у сутичках в сесійній залі, зокрема завдали тілесні ушкодження працівникам поліції та присутнім, повідомлено про підозру за ч.3 ст.296 (хуліганство, пов'язане з опором представникам влади) та ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків) КК України.

Всі вони перебувають під цілодобовим домашнім арештом із застосуванням електронних засобів контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-