Львівщина отримала 36 нових шкільних автобусів, зібраних в Україні

Львівщина отримала 36 нових шкільних автобусів, зібраних в Україні

Фото
Укрінформ
Львівщина отримала 36 нових шкільних автобусів, зібраних в Україні. Зокрема, новий транспорт матимуть 17 районів, 11 ОТГ та 3 комунальні заклади обласного підпорядкування. 

Передача «Школяриків» відбулася за участю міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у Львівській області створено 50 опорних шкіл. Коли ми подивились на результати ЗНО, то діти із сільської місцевості саме на Львівщині показують найкращі результати серед інших областей. Це свідчить про те, що тут дбають про освіту. Вітаю усіх тих, кому вдалося це зробити, а також дітей та вчителів, які матимуть можливість доїжджати на навчання з комфортом і отримувати кращу освіту», - зазначила Гриневич.

Автобуси придбали у межах виконання заходів на 2018 рік Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки. За результатами проведеної закупівлі у системі електронних торгів ProZorro, вартість автобусів склала 63 млн 680 тис. гривень.

Читайте також: Діти з прифронтової Мар’їнки відпочили у Сумській області

Школам Львівщини урочисто передали 36 нових автобусів "Школярик"/ Фото Маркіяна Лисейка

«Всі 36 автобусів зібрані в Україні, без російських комплектуючих. Це була принципова позиція Львівської обласної ради і Львівської обласної державної адміністрації. Минулого року щодо цього була дискусія, цього ж року ми розуміємо, що український товаровиробник почав домінувати і на цьому ринку також», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Нагадаємо, торік для шкіл Львівщини придбали 68 шкільних автобусів.

Фото Маркіяна Лисейка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-