На Чернігівщині реалізували проект

На Чернігівщині реалізували проект "Академія громадського активіста"

Децентралізація
Укрінформ
На Чернігівщині реалізовано освітній проект "Академія громадського активіста" для молоді із ОТГ. 

На останньому тренінгу освітнього проекту "Академія громадського активіста", реалізація якого завершується на Чернігівщині, молодь із об’єднаних територіальних громад області навчали проектному менеджменту.

Про це повідомила Ірина Кудрик, директор Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України.

"Сьогодні ми проводимо останній, 6-й модуль нашої Академії, який присвячений проектній діяльності. Це дуже важлива форма діяльності для будь-якої громадської організації, для будь-якого активіста, тому що допомагає реалізувати свої ідеї і принести користь громаді, в якій ви прагнете себе знайти", - сказала Кудрик учасникам семінару.

За її словами, впродовж двох днів зі слухачами Академії, а це майже 20 осіб, працюватимуть експерти з великим досвідом реалізації проектів. Вони ознайомлять зі структурою проектної заявки, поінформують, як сформувати назву, визначити мету, як презентувати проект, де знайти кошти, проведуть практичні заняття.

Директор зазначила, що "Академія громадського активіста" - це спільний проект ЦРМС та корюківської молодіжної громадської організації "Альтернатива", лідер якої Володимир Онищук на почату року й запропонував провести таке навчання для активістів своєї громади. У Чернігові ініціативу охоче підтримали й долучили до проекту молодь іще з двох суміжних ОТГ - Менської та Холминської.

Стартувало навчання 28 березня цього року, і попередні 5 модулів пройшли у Корюківці. Там молодь навчали лідерству та командній роботі, взаємодії з владою, ораторському мистецтву тощо. Останній модуль Академії відбувається у Чернігові, на базі ЦРМС.

Серед учасників АГА - держслужбовці, підприємці, молоді мами, безробітні, інші категорії громадян. Всіх їх об’єднує спільна мрія - зробити свої громади успішними, самодостатніми та заможними.

"Я радий, що ми живемо в часи змін, і радію, що тут зібралися люди, які думають про майбутнє. Вірю, що наші діти і внуки матимуть ті ж цінності, які мають жителі європейських країн, і розумітимуть, що дбати треба не про свої "шкурні" інтереси, а про громаду, про тих, хто живе поряд з тобою, і тоді буде все в порядку у всіх", - сказав Онищук, звертаючись до колег-активістів.

Ділячись враженнями від навчання з кореспондентом Укрінформу, слухачі АГА говорили про високий рівень тренерів, які приїжджали до них у Корюківку, про те, що розширили свій кругозір і отримали корисні знання.

"Нас навчили подавати запит на публічну інформацію, ознайомили з відповідним законодавством - як отримати інформацію від влади, як знаходити там зв’язки та сприяння у громадських справах, як домогтися, щоб влада нас почула, як представляти інтереси людей, котрі самі не можуть це робити (інвалідів, наприклад) та іншому. Нас учили не "грантоїдству", а тому, як залучати кошти в громаду", - зазначила керівник гуртка англійської мови та журналістка з Менської ОТГ Каріна Шаповаленко.

Читайте також: ОТГ ще трьох областей вимагають від ЦВК призначити дату виборів

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки

Фото: Наталія Потапчук / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-