У Сумах поховали загиблого 4 роки тому на Донбасі військового

У Сумах поховали загиблого 4 роки тому на Донбасі військового

Укрінформ
У Сумах у четвер, 16 серпня, поховали бійця місцевої 27-ї артилерійської бригади Олександра Буйвала, який загинув на Донбасі 3 вересня 2014 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Тіло загиблого артилериста Буйвала тоді не змогли знайти і лише у 2017 році вдалося виявити останки.

"Олександр загинув під час обстрілу позицій Сумської артилерійської бригади російськими системами залпового вогню "Смерч" поблизу селища Побєда Луганської області. Тоді одночасно було вбито 17 українських військовослужбовців. 16 з них вдалося ідентифікувати і поховати, а от Олександра Буйвало довго знайти не вдавалось і він вважався зниклим безвісти. І лише торік під час пошуків на місці, де базувалася бригада, під плитою було знайдено рештки людського тіла разом із фрагментами російських снарядів. ДНК-експертиза встановила, що ці рештки належать саме Олександру Буйвалу", - розповів під час жалобної церемонії заступник командира 27-ї Сумської артбригади Дмитро Горб.

Віддати останню шану земляку на плац 27-ї артбригади прийшли близько півтисячі людей: його рідні, представники обласної і міської влади, односельці, бойові побратими, місцеві жителі.

Звідти процесія рушила до Центрального міського кладовища, де Олександра Буйвала поховали з усіма військовими почестями на Алеї слави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-