Проти учасника

Проти учасника "російської весни" відкрили ще одну справу

Укрінформ
Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у новій справі активному учаснику "русской весны" Спартаку Головачову.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Напередодні ввечері суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 18:30 до 08:30 для акивного учасника захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року Спартака Головачова", - відзначили в прес-службі.

Прокуратура, додали в прес-службі, просила для Головачова цілодобовий домашній арешт: "Рішення про апеляцію поки не прийнято".

Читайте також: Апеляційний суд залишив "Топазу" вісім років

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 червня Київський райсуд Харкова визнав Спартака Головачова винним в організації та активній участі у масових заворушеннях, що супроводжувалися захопленням будівлі Харківської ОДА і опором представникам влади із застосуванням зброї у квітні 2014 року і засудила його до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки.

Ще двоє підсудних обвинувачуються у тому, що 7 квітня 2014 року брали участь у захопленні адміністративної будівлі і побитті правоохоронців.

Усі троє провину не визнали. Однак суд, вивчивши докази і свідчення всіх учасників процесу, визнав усіх трьох винними у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 294 КК України, і кожному призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

2 серпня в прокуратурі Харківської області повідомили, що на вирок подано апеляцію.

12 квітня Головачову оголошено про нову підозру за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) КК України.

8 квітня 2014 спецпідрозділи міліції, включаючи вінницький "Ягуар", звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепаратистами. На місці затримали понад 60 людей, включаючи лідерів захоплення, у тому числі, Спартака Головачова.

13 жовтня 2016 року Київський райсуд Харкова змінив Спартаку Головачову запобіжний захід з утримання під вартою на заставу в сумі 206 700 грн, після чого той вийшов на свободу і, за його словами, має намір відправитися в монастир.

12 липня 2018 року Апеляційний суд Харківської області залишив у силі вирок суду першої інстанції - 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна - антимайданівцю Гнатові Кромському, більш відомому за позивним "Топаз", хоча прокуратура області просила для нього 15 років ізоляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-