На Львівщині митники вилучили у чоловіка об'єктивів на 6,6 мільйона

На Львівщині митники вилучили у чоловіка об'єктивів на 6,6 мільйона

Укрінформ
Працівники Львівської митниці ДФС виявили 6 об'єктивів загальною вартістю 6,6 млн грн, які громадянин України намагався вивезти без пред'явлення до митного контролю, не заявляючи у своїй митній декларації.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Так, громадянин заїхав у зону митного контролю митного посту «Краковець» на транспортному засобі марки VDL (рейсовий автобус), обравши смугу руху «червоний коридор». Під час усного опитування та письмового декларування він заявив про наявність у нього 2000 євро та відсутність будь-яких товарів, що підлягають декларуванню», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після перевірки правильності заповнення митної декларації та її завірення, транспортний засіб було направлено в бокс поглибленого догляду. Там у вантажному відсіку автобуса було виявлено без ознак приховування незадекларований товар - 6 об'єктивів. Загальна вага виявленого товару становить 18 кг.

Читайте також: Харків’янка хотіла перевезти до Росії майже кілограм контрабандного срібла

Як зазначають у ДФСУ, громадянин не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов'язковому письмовому декларуванню, не дотримавшись вимог ст. 257 та ст. 370 Митного кодексу України

За вказаним фактом працівниками Львівської митниці ДФС складено протокол про порушення митних правил, передбаченого ст. 472 Митного кодексу України.

Незадекларований товар - безпосередні предмети правопорушення на підставі статті 511 Митного кодексу України тимчасово вилучено та поміщено на склад митниці.

Під час провадження в справі про порушення митних правил за результатами експертної оцінки було встановлено, що вартість предметів правопорушення становила 6,6 млн грн.

Справа про порушення митних правил скеровується до суду для розгляду та прийняття рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-