Попри заборону міськради, литовська компанія готується працювати в Миколаєві

Попри заборону міськради, литовська компанія готується працювати в Миколаєві

Укрінформ
Компанія «Місто для людей», яку, на думку депутатів Миколаївської міської ради, незаконно визнано переможцем у конкурсі керуючих компаній багатоквартирних будинків, готується з 1 вересня розпочати обслуговування житлового фонду Миколаєва.

Про це 15 серпня в ході брифінгу сказав член правління компанії Неріус Шараускас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні ми займаємося набором персоналу для обслуговування житлового фонду Миколаєва, формуємо штат. У нас є 18 працівників. З 1 вересня на роботу мають вийти 400 людей», - сказав Шараускас.

За його словами, компанія придбала десять нових автомобілів FIAT і збирається створити колл-центр, який працюватиме цілодобово, щоб люди мали куди звертатися зі своїми проблемами.

При цьому він зазначив, що, попри високий тариф на обслуговування – 6 грн кв. метр, компанія не буде займатися вивозом сміття. За цю послугу люди платитимуть додатково іншій фірмі.

Зазначимо, що в управління цій компанії, не порадившись з депутатами та мешканцями, віддали близько 900 багатоповерхівок.

Як уже повідомляв Укрінформ, депутати Миколаївської міської ради ще 19 липня відмінили усі рішення, пов’язані як із призначенням конкурсу, так і з рішеннями конкурсної комісії, яка оголосила управителем багатоквартирних будинків у двох районах Миколаєва маловідому фірму «Місто для людей».

Читайте також: На пляжі у Миколаєві зафіксували масову загибель риби

Вони також своїм рішенням відсторонили від посади очільника конкурсної комісії, заступника директора департаменту ЖКГ Олександра Рєпіна. Його також позбавили посади голови профільної депутатської комісії міської ради. Роботу Рєпіна визнано незадовільною і створено тимчасову контрольну комісію, яка наразі розглядає порушення при проведенні конкурсу.

Дані рішення викликані тим, що результати першого конкурсу на визначення керуючої компанії викликали широкий негативний резонанс у Миколаєві. Адже переможцем стала нещодавно створена у Миколаєві компанія з литовським корінням, яка досі тут не працювала і не має власної технічної бази.

Крім того, вона запропонувала найвищий тариф на обслуговування будинків – 6 грн за кв. метр житлової площі. При цьому, “за бортом” залишилися інші фірми, у тому числі і комунальні ЖЕКи, які пропонували нижчі тарифи.

Наразі тариф на квартплату у Миколаєві у середньому становить близько 3 грн за кв. метр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-