На Луганщині до освітніх центрів

На Луганщині до освітніх центрів "Донбас-Україна" звернулися майже 800 осіб

Укрінформ
На Луганщині до освітніх центрів "Донбас-Україна", через які жителі окупованих територій  можуть вступати до українських вишів за спрощеною системою, звернулися 773 особи.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-циввільної адміністранції.

"Цьогоріч до діючих на Луганщині освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулися 773 особи... Документи для вступу до закладів освіти з тимчасовою довідкою подав 91 абітурієнт. Для вступу до закладів освіти з документом державного зразка (за вступними іспитами) подали 558 абітурієнтів", - йдеться у повідомленні.

Сто одну особу було направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до школи для отримання документу державного зразка про базову та/або повну загальну середню освіту.

Як повідомляв Укрінформ, з 4 червня 2018 року по всій Україні діють понад 70 освітніх центрів, через які жителі окупованих територій Криму та Донбасу можуть вступати до українських вишів за спрощеною системою: 35 ОЦ «Крим-Україна» та 37 – «Донбас-Україна».

Читайте також: МОН подовжив термін вступу до закладів профтехосвіти

Вступ за спрощеною процедурою передбачає, що абітурієнту не обов'язково складати ЗНО, мати при собі паспорт або атестат про загальну середню освіту державного зразка - достатньо подати заяву та заповнити освітню декларацію.

Освітні центри для спрощеного вступу працюватимуть до 28 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-