Владі Херсона запропонували пустити з молотка пам'ятник Леніну

Владі Херсона запропонували пустити з молотка пам'ятник Леніну

Укрінформ
Начальник Головного територіального Управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський запропонував владі Херсона продати через електронні торги пам'ятник Леніну, який стояв у центрі міста на площі Свободи і був повалений у лютому 2014 року.

Про це повідомила у вівторок прес-служба Головного територіального Управління юстиції у Херсонській області.

"Продаж майна через цей майданчик (через систему електронних торгів "СЕТАМ" - ред.) може суттєво поповнити місцеві скарбниці. Наприклад, у Черкаській області через майданчик електронних торгів продали пам'ятник Леніну. І бюджет отримав від цього 147 тисяч гривень. Чому б і Херсону таким чином не продати "вождя"?", - процитувала прес-служба слова керівника херсонської обласної юстиції Костянтина Хутковського.

За даними Головного територіального Управління юстиції в області, за 7 місяців 2018 року на Херсонщині через систему електронних торгів "СЕТАМ" було реалізовано 183 лоти арештованого майна на суму майже 29 млн гривень. Переважно це об'єкти комерційної нерухомості та автотранспорт.

Як поінформувала прес-служба, 14 серпня 2018 року у Херсоні генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов разом з начальником Головного територіального Управління юстиції у Херсонській області Костянтином Хутковським і керівником Херсонської філії "СЕТАМ" Дмитром Адамовичем безоплатно передали запчастини, побутову хімію, одяг релігійній громаді "Збори друзів на службу суспільству" та благодійній організації "Благодійне товариство "Родина".

Читайте також: У Новгороді-Сіверському око туристів досі "милують" зображення Леніна і Сталіна

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2014 року на площі Свободи у Херсоні, де розташовані облдержадміністрація та обласна рада, за допомогою вантажного автомобіля КАМАЗ було скинуто з постаменту пам'ятник Леніну. Під час демонтажу пам'ятник зазнав ушкоджень. Його було вивезено з площі і згодом передано на збереження міському комунальному підприємству "Гарантія". А на постамент, де стояв пам'ятник Леніну, у березні 2014 року встановили металевий шпиль, увінчаний тризубом. На цьому шпилі підняли Державний прапор України. На місці колишнього пам'ятника Леніну було вирішено встановити пам'ятник Героям Небесної Сотні.

Згідно з інформацією, оприлюдненою у 2014 році херсонськими ЗМІ, навіть у пошкодженому стані вартість херсонського Леніна, зробленого із кольорового металу, становила на той час від 2 до 3,5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-