У Станиці до одного лікаря хочуть записатися до 8 тисяч осіб - Гарбуз

У Станиці до одного лікаря хочуть записатися до 8 тисяч осіб - Гарбуз

Укрінформ
Голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявляє, що у населених пунктах вздовж лінії розмежування через нестачу медиків з одним лікарем хочуть укласти декларацію до 8 тисяч пацієнтів.

Про це йшлося під час його спільної прес-конференції із в.о. міністра охорони здоров'я України Уляною Супрун, повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

«Дуже велике навантаження виникло на лікарів, які працюють у населених пунктах вздовж лінії розмежування. Тільки у Станиці Луганській на одного лікаря замість двох тисяч пацієнтів черга у 6-8 тисяч бажаючих підписати декларації», – зауважив Гарбуз.

За його словами, також гостро стоїть питання надання медичних послуг внутрішньо переміщеним особам, оскільки на території області сьогодні мільйон людей, 700 тисяч з яких – місцеві жителі, і біля 300 тисяч – ВПО. Вирішення таких системних питань, як нестача кадрів, доступність громадян до медичних закладів, а також відновлення обласних медичних закладів потребують спільних зусиль обласної влади і МОЗ.

Читайте також: Супрун побачила прогрес медреформи на Луганщині

Як повідомляв Укрінформ, в.о. міністра охорони здоров'я сьогодні перебуває на Луганщині з робочою поїздкою. Вона відзначила позитивні зрушення у впровадженні медичної реформи в області та висловила сподівання, що медзаклади області прискорять укладання договорів з Національною службою здоров’я України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-