Поліція посилить профілактику ДТП

Поліція посилить профілактику ДТП

Укрінформ
Голова Нацполіції Сергій Князєв доручив начальникам поліції в областях провести зустрічі з керівниками автотранспортних підприємств з метою покращення ситуації на дорогах у сфері пасажирських перевезень.

Про це він заявив 14 серпня під час наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, інформує Департамент комунікації Національної поліції України .

«Ми не хочемо фіксувати постфактум, чому сталася ця ДТП. Потрібно вирішувати ці проблемні питання, які виникають систематично, не тільки з водіями, а й з керівниками автотранспортних підприємств, які випускають транспорт на лінію. Наголошую на необхідності посилення адміністративної профілактики у цій сфері», – підкреслив Князєв.

Тому голова Нацполіції дав розпорядження всім керівникам обласних підрозділів на місцях провести зустрічі з керівниками автотранспортних підприємств з метою вирішення проблемних питань та покращення ситуації на дорогах у сфері пасажирських перевезень.

У свою чергу Яровий підкреслив, що питання в організації безпеки дорожнього руху, зокрема, розслідування та запобігання загибелі людей, перебувають на контролі керівництва МВС та Нацполіції.

«Питання організації безпеки дорожнього руху заслуговує підтримки в областях. І ми будемо посилювати цю роботу з проведення комплексних заходів. Насамперед, це робота спільних груп поліції з Укртрансбезпекою з виявлення фактів незадовільної організації роботи з контролю за технічним станом транспортних засобів, особливо, які залучаються до перевезення громадян», - зазначив Яровий.

Читайте також: На Київщині внаслідок ДТП загинули троє людей, ще троє травмовані

Він наголосив на необхідності жорсткого реагування з боку Головного слідчого управління Нацполіції на порушення, виявлені у цій сфері. Яровий також додав, що профілактична робота у цьому напрямку має бути посилена і у зв’язку з переміщенням громадян для відпочинку до південних областей.

Як повідомлялося, із 23 липня на території країни проводяться комплексні превентивні заходи під умовною назвою «Перевізник». Їхньою метою є забезпечення безпеки дорожнього руху та зменшення ДТП за участю пасажирського транспорту, які призводять до загибелі великої кількості людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-