Сумщині не вистачає ліків для хворих на діабет – ОДА

Сумщині не вистачає ліків для хворих на діабет – ОДА

Укрінформ
Сумщина далеко не в повній мірі забезпечена ліками для хворих на діабет.

Про це у понеділок, 13 серпня, під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомила директор департаменту фінансів ОДА Олена Батраченко.

"Наразі із необхідних 45 мільйонів гривень область має тільки 16,5 з державного бюджету, що забезпечує ліками 36% хворих. Ми зверталися з цього приводу до Міністерства охорони здоров’я, Міністерства фінансів щодо збільшення цільових видатків, але отримали відповідь, що додаткових коштів не буде – місцеві бюджети мають самостійно забезпечити додаткове фінансування”, - зазначила посадовець.

За її словами, якщо в окремих районах, зокрема, Шосткинському, Середино-Будському, Лебединському, Тростянецькому фінансове забезпечення придбання ліків хворим на діабет коливається від 70% до 80%, то в інших містах і районах на це питання взагалі не звертається уваги.

Читайте також: Регулярний біг продовжує життя на три роки - Супрун

За підсумками наради тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Вадим Акпєров доручив у розрізі кожного району і міста опрацювати питання фінансового забезпечення, визначити кому і скільки потрібно грошей і винести свої пропозиції на найближчі сесії.

Також керівництво області сподівається, що уряд перегляне державне фінансування лікування хворих на діабет, і з цього приводу буде готуватися відповідне звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-