На Херсонщині власники VIP-автівок сплатили 3,5 мільйона транспортного податку

На Херсонщині власники VIP-автівок сплатили 3,5 мільйона транспортного податку

Укрінформ
На Херсонщині протягом січня - липня власники VIP-автівок сума зібраного транспортного податку більш ніж удвічі перевищує показник аналогічного періоду минулого року..

На Херсонщині власники VIP-автівок сплатили вдвічі більше транспортного податку, ніж торік

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у понеділок начальник сектору комунікацій відділу організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ірина Сальник.

"На Херсонщині власники легкових автомобілів, машини яких, згідно законодавчих норм, підлягають оподаткуванню, протягом січня - липня 2018 року сплатили до місцевих бюджетів області 3 млн 244,8 тис. гривень транспортного податку. Це на 1 млн 763,1 тис. гривень перевищує відповідний минулорічний показник", - розповіла Сальник.

За її словами, близько 60% (1 млн 853,1 тис. гривень) від загальної суми надходжень транспортного податку перерахували юридичні особи - суб'єкти господарювання області. Решту - 1 млн 391,7 тис. гривень сплатили до бюджетів громад фізичні особи - власники елітних автомобілів.

Найбільше транспортного податку надійшло від платників обласного центру (1 млн 133,8 тис. гривень) та Каховського району (504,7 тис. гривень).

Як зазначила Сальник, у цьому році, порівнюючи з попередніми роками, "пальма першості" у сплаті транспортного податку перейшла в регіоні від фізичних осіб до юридичних осіб. "Раніше більше половини транспортного податку місцеві бюджети Херсонщини отримували саме від фізичних осіб. Цього ж року юридичні та фізичні особи, можна сказати, помінялися тут місцями", - повідомила Сальник.

Вона підкреслила, що даний факт може свідчити про те, що на Херсонщині юридичні особи (суб'єкти господарювання), розвиваючи свій бізнес, стали більше купувати нових та дорогих автомобілів. "Робиться це або для зміцнення іміджу суб'єктів господарювання, або ж для покращення якості послуг, які надаються ними", - вважає фахівець.

В Україні об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з часу випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Якщо в 2017 році транспортний податок нараховувався на автомобілі вартістю понад 1,2 млн гривень, то із січня 2018 року вартість автомобіля, з якої починає сплачуватись транспортний податок, збільшена до 1 млн 396 тис. гривень. Ставка оподаткування у 2018 році не змінилася: як і раніше, власники елітних автомобілів не старше п'яти років щороку сплачують до бюджету 25 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-