Прокурорів на судових засіданнях у справі Кернеса було лише двоє - Сарган

Прокурорів на судових засіданнях у справі Кернеса було лише двоє - Сарган

Укрінформ
У судових засіданнях у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса були задіяні лише два прокурори.

Про це написала у Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"А, прокурорів у справі більше двадцяти, але в судових засідання лише двоє! А тепер нагадайте мені, хто із тих, хто вчора істерично кричав про те, що «два прокурори не мали права сім днів хворіти», так само істерично чи хоча б більш спокійно обурювалися поведінкою адвокатів Януковича", - підкреслила вона.

Водночас Сарган звернула увагу на те, що на дії адвокатів у цій справі, які під різними приводами "спокійно зривали засідання", суд не зважав.

Читайте також: Луценко назвав причини неявки прокурорів на суд у справі Кернеса

"Стадія дебатів у процесі була оголошена місяці два тому. Вони (адвокати - ред.) продовжують зривати процес. При цьому ніхто не побіг в нарадчу кімнату, аби "до Дня Незалежності" (експерти люблять про це кричати другий рік поспіль) винести вирок", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місяця вивчення справи у нарадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою без обгрунтованих причин прокурорів, потерпілих та їх представників на сім останніх засідань суду поспіль. Як пояснили у суді, факт систематичної неявки сторони обвинувачення свідчить про відмову від обвинувачень.

Генпрокурор Юрій Луценко написав у Facebook, що прокурори у справі були хворі, а суддя, за його словами, не мав права йти в нарадчу кімнату без їх присутності.

Натомість користувачі соцмережі обурилися тим, що захворіли одразу всі із прокурорської групи (загалом у справі Кернеса фігурували 19 прокурорів).

Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська заявила, що прокуратура оскаржить рішення полтавського суду.

2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинуватили у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року. Обвинувачені вини не визнавали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-