У Миколаєві затримали шахрая, який виманював гроші за схемою «ваш син у поліції»

У Миколаєві затримали шахрая, який виманював гроші за схемою «ваш син у поліції»

Укрінформ
У Миколаєві затримано жителя Луганщини, який виманював гроші у жінок під приводом «ваш син у поліції - потрібні гроші для відкупу».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Затримано 36-річного раніше судимого жителя м. Первомайськ Луганської області. Він обгрунтовано підозрюються у шахрайських діях щодо двох літніх жінок 66 та 80 років», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 6 серпня підозрюваний зателефонував одній з потерпілих та повідомив, що нібито її «син потрапив в дорожньо-транспортну пригоду та скалічив людину» і потрібні грошові кошти для лікування потерпілого. Після цього зловмисник отримав 3 тис. доларів та 2 тис. євро від жінки.

Читайте також: На Львівщині працівниця банку привласнила 4 мільйони, отримані від вкладників

Наступного дня чоловік зателефонував 80-річній жінці і аналогічно намагався заволодіти грошовими коштами на суму 27 тис. грн. Проте не встиг досягнути своєї злочинної мети - його затримав онук потерпілої.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України, тобто шахрайство - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, у тому числі, скоєне через замах. Санкція статті передбачає покарання до 3 років позбавлення волі.

Слідчим суддею стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб з правом внесення застави 36820 грн.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-