Комуналку за медзаклади має платити місцева влада - Супрун

Комуналку за медзаклади має платити місцева влада - Супрун

Укрінформ
Комунальні послуги медичних закладів мають сплачуватися з місцевих бюджетів.

Про це у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"За вимогами Бюджетного кодексу видатки за комунальні послуги комунального медзакладу сплачуються з місцевих бюджетів. В тому числі, якщо медзаклад є комунальним некомерційним підприємством", - зазначила Супрун.

Вона повідомила, що вже є випадки, коли місцева влада згортає оплату комунальних послуг медзакладів, які отримали перші виплати від Національної служби здоров'я. Аргументується це тим, що якщо медзаклад автономізувався і став самостійним підприємством, то має  сам покривати  витрати. 

Як приклад Супрун навела ситуацію з Коломийським центром первинної медико-санітарної допомоги, який у липні отримав першу виплату від НСЗУ у розмірі  понад 2 мільйони гривень. 

Читайте також: Кожен третій українець уже обрав собі лікаря первинної ланки - Супрун

"Міська рада, яка є власником цього медзакладу, разом із ГУ Державної казначейської служби в Івано-Франківській області, вирішила не сплачувати за комунальні послуги. ...Те, що заклад отримав гідну оплату за свою роботу - не привід позбавляти його інших, законних джерел фінансування", - наголосила очільниця МОЗ.

Вона зазначила,  що зараз між медзакладами починається конкуренція за пацієнта, окрім цього, до медреформи долучаються приватні клініки. І місцева влада має бути зацікавлена в укріпленні позицій своїх медичних закладів, робити їх привабливими для пацієнтів та персоналу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-