Притулок

Притулок "Світанок": голова Одеської ОДА ініціює службове розслідування

Укрінформ
Керівника Служби у справах дітей Одеської облдержадміністрації Аллу Кіріяк відсторонено від виконання обов’язків на період службового розслідування, пов'язаного з дисциплінарним провадженням.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов ініціював дисциплінарне провадження щодо начальника Служби у справах дітей Алли Кіріяк. На цей час її відсторонено від виконання посадових обов’язків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комісія ОДА перевірить інформацію щодо моніторингу Одеського обласного притулку «Світанок». У межах дисциплінарного провадження буде проведено службове розслідування.

Читайте також: Одеський притулок "Світанок" реформують у Центр психологічної реабілітації

Як повідомлялося, спецкомісія Одеської ОДА перевірила стан матеріально-технічної бази та виховної роботи в одеському притулку "Світанок", де 6 серпня співробітники відділу ювенальної превенції ГУ НП в області відкрили провадження за ознаками ч.1 ст.126 (побої та мордування) Кримінального кодексу України.

Приводом до відкриття справи став відеофайл, опублікований в мережі Facebook, на якому 5-річна дівчинка, що називає себе вихованкою дитячого притулку "Світанок", розповідає про застосування вихователями притулку фізичної сили до вихованців. Наразі в притулку перебувають 44 дитини віком від трьох років.

Службі у справах дітей ОДА було доручено виробити упродовж тижня план реформування притулку в Центр соціально-психологічної реабілітації дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-