Його душа завжди живе: на Чернігівщині відзначають день народження Куліша

Його душа завжди живе: на Чернігівщині відзначають день народження Куліша

Укрінформ
В музеї-заповіднику українського письменника Пантелеймона Куліша "Ганнина пустинь", що в селі Оленівка Борзнянського району Чернігівщини, сьогодні проходить літературно-музичне свято, присвячене 199-й річниці від дня народження Куліша.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила провідний спеціаліст департаменту культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА Юлія Сидорович.

"Відкрилося свято "Його душа завжди живе" вшануванням пам’яті колишніх власників садиби - покладанням квітів до могил Пантелеймона Куліша, його дружини Ганни Барвінок та брата Ганни Василя Білозерського. Церемонія пройшла за участю керівників області, району, інших почесних гостей ", - розповіла вона.

Читайте також: Гарвард зберігає унікальну колекцію українських першодруків

За словами Сидорович, на території музею весь день працюватимуть виставка-ярмарок майстрів та митців, а в 10 великих наметах презентуватиметься туристичний потенціал Чернігівщини. Музичну програму свята забезпечать артисти обласного філармонійного центру - ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди" та естрадні солісти, а також аматорські колективи Борзнянського району.

Як завжди у цей день, у "Ганнину пустинь" приїхало багато гостей із Чернігівщини та Києва - письменники, літератори, представники Чернігівського земляцтва та інші поціновувачі творчості Куліша та його дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-