У Львові ліквідували міні-завод з виготовлення фальсифікованої кави

У Львові ліквідували міні-завод з виготовлення фальсифікованої кави

Укрінформ
У Львові правоохоронці викрили та припинили виготовлення і продаж фальсифікованої кави.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

“Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими поліції Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили та припинили виготовлення та продаж фальсифікованої кави”, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили організатора підпільного виробництва, місце розташування міні-заводу та канали збуту підробки.

Читайте також: Найбільше нітратів у шпинаті, а не кавунах — Супрун

Встановлено, що 45-річний львів'янин облаштував «підприємство» у власному домогосподарстві на другому поверсі будинку, куди можна було потрапити лише за допомогою ліфту.

Уточнюється, що потужність міні-заводу сягала близько тисячі пачок кави на добу. Збут проводився через підставних осіб та спеціальний «офіс продажів», який облаштував зловмисник. Підроблена кава реалізовувалась переважно на ринках та у невеликих крамничках. Окрім того, робота з клієнтами проводилась через Інтернет.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили обладнання для виробництва та пакування кави, понад 19 тисяч упаковок готової до реалізації продукції, майже 100 кілограмів сировини, паперову тару, а також 17 тисяч гривень, виручених від незаконної діяльності.

Читайте також: Баржа з дешевими херсонськими кавунами прибуде до Києва наступного тижня

Як зазначили у поліції, власники торговельного знаку підтвердили, що їм завдано значних збитків внаслідок реалізації фальсифікованої кави.

За даними правоохоронців, Залізничний районний суд Львова визнав винним організатора незаконного виробництва за ч.1 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 тисяч 500 гривень.

Підроблену продукцію та матеріали, які використовувалися для її виготовлення, знищено, а виробниче обладнання вилучено у дохід держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-