У Харкові засудили чиновницю, яка допустила голодну смерть дитини

У Харкові засудили чиновницю, яка допустила голодну смерть дитини

Укрінформ
Жовтневий райсуд Харкова виніс вирок начальниці служби у справах дітей Управління служби у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради, яка з огляду на недбалість допустила смерть дитини від голоду та побоїв: три роки позбавлення волі із випробувальним терміном один рік.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Суд встановив, що на початку вересня 2017 року начальниця служби отримала офіційно зареєстроване повідомлення, що мешканець Новобаварського району систематично б'є свого трирічного сина. Чиновниця скерувала працівників соцслужби за вказаною адресою, щоб перевірити, як йдуть справи у цій сім'ї. Однак підлеглі недбало поставилися до перевірки", - зазначили у прес-службі.

Після формальної перевірки, розповіли у прес-службі, батько дитини продовжив знущатися над сином: "Він морив його голодом і щодня бив на очах співмешканки. У результаті дитина зазнала тяжких травм".

"Сусідка, що прийшла до хати, побачила, у якому стані перебуває дитина, і викликала швидку допомогу. Хлопчика відправили до реанімації, де він помер. Причиною смерті дитини стала дистрофія (голод) к результаті зовнішнього обмеження харчування", - пояснили у прес-службі.

Чиновницю, сказали у прес-службі, звинуватили за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки): "Cуд призначив їй покарання у вигляді трьох років позбавлення волі із випробувальним терміном один рік".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 вересня 2017 року у лікарні Харкова померла трирічна дитина, що була доправлена напередодні із дистрофією та слідами побоїв: вага дитини була у 2,5 раза нижча за норму, у неї зафіксовано черепно-мозкову травму та переломи ребер і ноги, що вже зрослися.

Читайте також: У США врятували 11 дітей, яких морили голодом озброєні чоловіки

Соцпрацівники під час візиту до сім'ї, де проживала дитина, недбало поставилися до своїх обов'язків. Вирішується питання про їхнє звільнення. Другий син жінки, якому 6 років, поміщений до притулку, а сама мати чекає на третю дитину.

За даним інцидентом порушено кримінальну справу за двома статтями: злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть. Максимальне покарання для винних - до 10 років позбавлення волі.

Батька дитини, до слова, раніше судимого, взято під варту. Вагітна мати перебуває під частковим домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-