На Луганщині планують знизити тарифи на воду для семи районів

На Луганщині планують знизити тарифи на воду для семи районів

Укрінформ
Після численних звернень споживачів послуг за дорученням голови Луганської облдержадміністрації розроблено заходи, які дозволять не допустити підвищення тарифів на воду

Про це розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, повідомляє прес-служба Луганської ОДА

«Для стабілізації собівартості послуг, що надає водоканал, нами запропоновано Старобільській райдержадміністрації, підприємству-водопостачальнику та селищу міського типу Новоайдар розробити спільні заходи з пошуку альтернативних шляхів водопостачання споживачів у Новоайдарі, які повинні призвести до зниження витрат на вищеназвані послуги. Серед них застосування енергоефективного обладнання на водопровідних насосних станціях, буріння нових свердловин, застосування засобів автоматизації на технологічному обладнанні водоканалу», – зазначив Сурай.

«Старобільськвода» здійснює водопостачання та водовідведення на території семи районів Луганської області. На сьогодні підприємству затверджені тарифи у наступному розмірі (з ПДВ): вода – 15,25 гривень/м куб., стоки – 29,77 гривень/метр куб. Тарифи, які представлені на громадське слухання, складають (з ПДВ): вода – 18,74 гривень/метр куб., стоки – 38,89 гривень/метр куб.

Читайте також: Краматорську через борги скоротили подачу питної води

Крім того, місцеві бюджети семи районів області, які користуються послугами цього підприємства, мають виділити кошти для модернізації та реконструкції водопровідно-каналізаційних мереж, а також забезпечення житлового фонду водомірами, що дозволить суттєво зменшити втрати води та забезпечити безаварійну роботу мереж підприємства.

Як відомо, в Сєверодонецьку тарифи на воду та на водовідведення більш ніж удвічі нижчі, ніж ті, що діють у Старобільську та сусідніх районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-