Багатофункціональний спорткомплекс почали будувати у Рівному

Багатофункціональний спорткомплекс почали будувати у Рівному

Укрінформ
Багатофункціональний універсальний спорткомплекс розпочали зводити у Рівному.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Сьогодні масштабне будівництво на вул. Макарова стартувало. На майданчику вже почала працювати техніка, розрівнюють територію, встановили огорожу. ... На цей об'єкт в цьому році передбачили 50 млн грн з різних джерел фінансування. 5 млн грн спрямували з обласного бюджету, Державний фонд регіонального розвитку виділив 30 млн грн, ще 15 – це державна субвенція на спорудження спортивних арен», - прокоментував подію голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Як повідомляється, перша черга спорткомплексу передбачає будівництво універсальної спортзали для ігрових видів спорту з трибунами на 3 тис. місць та з можливістю проведення змагань міжнародного рівня.

Споруда, передусім, використовуватиметься для рівненських спортсменів. 11 гектарів землі, де зводиться спорткомплекс, закріплені за обласною спеціалізованою дитячо-юнацькою спортивною школою олімпійського резерву. У ній займається близько 800 юних спортсменів, проте нині там відсутні нормальні умови для занять. Будівництво нового спорткомплексу дасть можливість займатися різними видами спорту 1500 дітям та підліткам.

Читайте також: У Львові відновлять стрілецький комплекс навчально-спортивної бази Міноборони

Важливою особливістю масштабної спортивної споруди є те, що за потреби, він трансформуватиметься в концертний або виставковий зали. Це буде багатофункціональна споруда на Рівненщині, до того ж єдиний подібний об’єкт на Західній Україні і один з небагатьох в країні.

Як повідомляло агентство, згідно із новою державною програмою будівництва спорткомплексів палаци спорту мають з’явитись у шести областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-