У Чернівцях відкрили виставку картин відомих єврейських художників Буковини

У Чернівцях відкрили виставку картин відомих єврейських художників Буковини

Фото
Укрінформ
В рамках відзначення Днів єврейської культури у Чернівцях презентували виставку картин відомих єврейських художників Буковини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вклад єврейських митців у культуру України дуже вагомий. Саме вони творили сучасне обличчя художньої культури світу", – сказав під час відкриття виставки президент Асоціації єврейських організацій та общин України Йосиф Зісельс.

Виставку картин відомих єврейських художників Буковини відкрили у Чернівцях / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

Виставку відкрили у Художньому музеї Чернівців. Як повідомив кореспонденту агентства директор музею, у них експонують 57 творів єврейських художників різних поколінь, що належали до різних художніх епох та напрямів у мистецтві ХХ століття. Тут є роботи в стилі кубізму, експресіонізму, постмодернізму тощо.

Авангардні експерименти представлені творчістю Артура Кольника й Леона Копельмана. А тенденції мистецтва останньої чверті століття – в іронічних роботах Броніслава Тутельмана та Семена Окштейна. Також є твори Ігнаца Клігера, Моріца Крініца, Ірми Розеншток та Елаїди Нейман.

Читайте також: Міжнародна конференція з мови та культури ідиш стартувала в Чернівцях

Як повідомлялося, у Чернівцях до 12 серпня тривають Дні єврейської культури. Окрім відкриття виставки картин та проведення ювілейної міжнародної конференції з мови та культури їдишу, на гостей чекає також багато різноманітних екскурсій, концертів, вечорів поезії тощо.

З детальною програмою Днів єврейської культури можна ознайомитись тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-