П’ять тергромад Дніпропетровщини увійшли до всеукраїнської

П’ять тергромад Дніпропетровщини увійшли до всеукраїнської "Книги успіхів"

Укрінформ
Проекти чотирьох ОТГ області та міста Марганця увійшли до «Книги успіхів» Асоціації міст України. В онлайн-збірці – короткі історії про вплив децентралізації на розвиток територій.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Громади отримують додаткові ресурси для розвитку своїх територій і самостійно вирішують, куди їх направити. Найкращі проекти територіальних громад області увійшли до «Книги успіхів», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Зокрема, у Варварівській та Царичанській об’єднаних громадах реконструювали старі будівлі під соціальне житло. Ключі від новеньких квартир отримають молоді фахівці – медики, вчителі та вихователі.

У селі Степове Слобожанської ОТГ створено Центр безпеки громадян. 15 фахівців, серед яких і професійні рятувальники, і волонтери, оберігають спокій більше 14 тис. людей. До місця пригоди вони прибувають за 5-7 хвилин.

Також раз на місяць у Слобожанській громаді виходить власний часопис – у друкованому та електронному форматах. На двох шпальтах – про головні події громади, талановитих жителів, досягнення реформи децентралізації.

Читайте також: ОТГ на Дніпропетровщині планує запустити "ягідний бренд"

Ще один успішний проект – у Зеленодольській об’єднаній громаді. Тут відкрили поліцейську станцію. Для її розміщення відремонтували приміщення, встановили відеоспостереження, обладнали робочі місця для дільничних інспекторів і придбали новий автомобіль. Тепер правоохоронці зможуть швидко реагувати на правопорушення.

Серед лідерів – і Марганець. Місто одним з перших в Україні відмовилось від центрального опалення. Жителі перейшли на індивідуальні котли, а комунальні об’єкти – на опалення пелетами. Завдяки альтернативному паливу громада економить близько 3 млн кубометрів газу на рік.

Книга підсумувала успіхи громад України за перше півріччя 2018-го. Видання підготувала Асоціація міст України за фінансової підтримки USAID.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-