У Черкасах мер та депутати звинувачують один одного у зриві сесії

У Черкасах мер та депутати звинувачують один одного у зриві сесії

Укрінформ
У Черкасах міський голова Анатолій Бондаренко та депутати звинувачують один одного у зриві сесій міської ради. Востаннє засідання скликали ще 18 червня. Сесію, що за планом мала відбутися 9 серпня, перенесли на 23 серпня. 

Таку причину озвучив Бондаренко в соцмережі Facebook.

«Напередодні працівники відділу ради традиційно обдзвонили депутатів, щоб вони підтвердили свою участь у роботі сесії. Однак більшість так і не змогла цього зробити. Причини у всіх абсолютно різні. Не буду вдаватися у подробиці. Загалом, кворум не вдалося зібрати. Саме через цю причину я підписав розпорядження про перенесення сесії на 23 серпня», — написав міський голова Черкас.

Цей пост викликав критику користувачів соцмереж, які питають: “Хіба наявність/відсутність кворуму не повинна встановлюватися на засіданні? На відкритому, публічному засіданні, коли всі бачать, хто прийшов, а хто ні?”.

Опоненти Бондаренка впевнені, що таким чином міський голова саботує роботу ради.

Зокрема, про це на своїй сторінці у соцмережі написав колишній секретар Черкаської міської ради, депутат Олександр Радуцький.

"Мер саботує роботу ради. Місто залишається без державної субвенції, ОСББ без співфінансування за програмою підтримки, капремонт та будівництво доріг міста зупинилося”, - йдеться в пості Радуцького.

Депутат Руслан Зоря нагадав, що у червні та липні мер Бондаренко проігнорував два депутатських звернення про скликання, підписані понад третиною депутатського корпусу міської ради.

Читайте також: На Черкащині поліція знайшла зниклу 2,5-річну дівчинку

“Сьогодні Анатолій Бондаренко вчергове порушив регламент міської ради і знову переніс сесію, яка була запланована на 9 серпня. Хоча немає ніякої гарантії, що й 23 серпня вона відбудеться! Нині такий саботаж загрожує місту справжньою катастрофою. Через те, що міський голова саботує скликання сесії, місто втрачає 5 мільйонів субвенції, виділених державою на впровадження програми «Нова українська школа», залишаючи цьогорічних першокласників без обладнання й навчальних посібників. Не розглянутими залишаються понад 550 земельних питань та 56 галузевих. Тому закликаю міських депутатів та депутатські фракції все-таки прийти до сесійної зали і провести пленарне засідання, а секретаря міськради Ярослава Нищика – провести сесію. Він має такі повноваження, якщо мер не хоче цього зробити”, - пише Зоря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-