На Миколаївщині запобігли незаконному експорту пшениці на 33 мільйони

На Миколаївщині запобігли незаконному експорту пшениці на 33 мільйони

Укрінформ
На Миколаївщині митники разом з прикордонниками запобігли незаконному експорту зерна пшениці більш як на 33 мільйони гривень.

Про це йдеться у повідомленні ДФС на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Миколаївській області спільно із прикордонниками, працівниками Департаменту організації протидії митними правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС України, а також Миколаївської митниці ДФС зупинено спробу експорту 7 тисяч 150 тонн пшениці з використанням фіктивного підприємства», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Експорт зернових з України у липні сягнув 3,4 мільйона тонн - Держспоживслужба

Як зазначається, в рамках проведення операції «Рубіж-2018» встановлено, що до одного з митних постів Одеської митниці від імені компанії з ознаками фіктивності подано підроблені документи з метою експорту 7 тис. 150 тонн пшениці вартістю 1,23 млн дол. (33,3 млн грн).

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України, яким вказаний товар вилучено та передано на відповідальне зберігання.

Наразі вирішується питання в порядку ст. 214 КПК України та внесення до ЄРДР матеріалів кримінального правопорушення за ознаками ч. 1 ст. 205 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-