В Україні за добу потонула 21 особа, серед них - п'ятеро дітей

В Україні за добу потонула 21 особа, серед них - п'ятеро дітей

Укрінформ
Минулої доби, 6 серпня, в Україні на водоймах потонула 21 людина, п'ятеро з них діти.

Про це повідомляє ДСНС.

"21 людина загинула на водоймах країни впродовж минулої доби. Серед потонулих - п'ятеро дітей", - йдеться у повідомленні.

За інформацією рятувальників, у селі Бродівськена Рівненщині під час купання у річці Горинь потонули дві сестри 12 та 13 років. Тіло однієї з дівчат підняли на поверхню місцеві мешканці, а за кілька годин водолази знайшли й другу дівчинку.

Цього ж дня у сусідньому селі Антонівка потонув у Горині хлопчик 2003 року народження.

А на Хмельниччині у ставку між селами Улашанівка та Волиця Славутського району водолази витягли з води тіло хлопчика 2005 року народження. Зазначається, що дитина купалася без нагляду дорослих.

Читайте також: Внаслідок ДТП у Дніпрі дві людини загинули, ще одну госпіталізували

Крім того, три випадки утоплення зафіксовано у Кіровоградській області, по два - у місті Києві, Вінницькій та Полтавській областях.

Загалом з початку року на водоймах України вже потонуло 808 людей, зокрема 84 дитини. При цьому врятовано 581 людину, у тому числі 106 дітей.

Рятувальники зазначають, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання громадянами правил безпечної поведінки. Зокрема, йдеться про купання в не обладнаних для цього місцях або у нетверезому стані. З дітьми ж нещасні випадки стаються зазвичай через те, що дорослі залишають їх без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки або ж дозволяють дітям старшого віку самостійно відвідувати водойми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-