Закуплені державою ліки доправили в регіони - МОЗ

Закуплені державою ліки доправили в регіони - МОЗ

Укрінформ
До регіонів доправили ліки за шістьма державними програмами лікування.

Про це повідомляє сайт МОЗ.

"У регіони відправлено ще низку препаратів, закуплених за державні кошти. Найближчим часом ці препарати будуть доступні у лікарнях", - йдеться у повідомленні.

Так, в області направлено ліки за програмою лікування дітей, хворих на гемофілію типів А та В або хворобу Віллебранда: фактор коагуляції крові VIII (рекомбінований) 250 МО - 1258 упаковок; фактор коагуляції крові VIII (рекомбінований) 500 МО - 6238 упаковок; фактор коагуляції крові VIII (рекомбінований) 1000 МО - 350 упаковок.

За програмою "Хворі на гемофілію»: фактор коагуляції крові VIII (рекомбінований) 1000 МО - 10817 упаковок; фактор коагуляції крові VIII (рекомбінований) 500 МО - 4834 упаковки.

За програмою "Хворі із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями»: 434 флакони препарату "Альтеплаза" (50 мг) .

За програмою «Хворі із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями»: 179 872 таблетки препарату "Тикагрелол" (90 мг); 2150 ампул препарату "Метопролол" (1мг/мл, 5мл).

За програмою «Орфанні метаболічні захворювання»: 68 упаковок препарату "Агалсидаза бета".

Також для лікування дітей, хворих на розлади психіки та поведінки із спектру аутизму - 304 упаковки препарату "Оланзапін", 5 мг, таблетки.

У МОЗ зазначили, що ліки закуповуються у межах виділеного бюджету, котрий щорічно приймає ВРУ (у 2016 році – 3,4 млрд грн, у 2017 році 5,9 млрд грн, у 2018 році - 5,9 млрд грн). Державний бюджет, виділений на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяє покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби.

Так, наприклад, програма «Доросла онкологія» фінансується на 30%, а програма «Дитячий діаліз» майже на 100%. Закупівлі ліків через міжнародні організації дозволяють домовлятись про спеціальні низькі ціни для України і завдяки цьому збільшувати обсяги закуплених ліків.

Читайте також: Ще понад 500 медзакладів приєднаються до медреформи - МОЗ

Крім того, якщо в лікарні ліки є в наявності, а пацієнту з якихось причин відмовляють у їх видачі, необхідно написати заяву на ім`я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат.

Також медичні заклади, згідно з Наказом МОЗ №509, зобов`язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-