Конфлікт на Миколаївщині: фермер має проблеми не тільки з вагою вантажу

Конфлікт на Миколаївщині: фермер має проблеми не тільки з вагою вантажу

Укрінформ
На Миколаївщині поліція порушила два кримінальних провадження за результатами сутичок на автодорозі Н-11 між перевізниками зерна і працівниками габаритно-вагового контролю.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«За результатами сутичок на автодорозі Н-11 відносно фермера розпочаті два кримінальних провадження. 2 серпня на автодорозі Н-11 у Вітовському районі між водіями вантажних автомобілів і працівниками ГВК з приводу встановлення пункту габаритно-вагового контролю виник інцидент: словесні перепалки та штовханина. Припинили конфлікт співробітники поліції», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ваговий конфлікт: на Миколаївщині власник авто викинув зерно на дорогу

З метою недопущення загострення інциденту та припинення протиправних дій до Вітовського відділення поліції був доставлений директор приватного агропідприємства - власник вантажу, який поводив себе агресивно. Відносно нього склали адміністративний протокол за злісну непокору законній вимозі поліцейського та відпустили.

Під час відпрацювання зібраних за фактом зазначеного інциденту матеріалів з’ясувалось, що фермер, якого патрульні доставляли до відділку, надав поліцейським товарно-транспортні накладні на вантаж двох автомобілів МАЗ з ознаками підробки. А під час вивчення відеозаписів конфлікту у діях чоловіка вбачається не лише адміністративне правопорушення, а й факт погрози насильством співробітникам поліції, які виконували свої службові обов’язки з охорони публічного порядку.

Таким чином, слідчими розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та ч. 1 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» КК України. Санкції статей передбачають покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Триває розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня в рамках здійснення габаритно-вагового контролю на дорозі Н-11 Дніпро-Миколаїв для проведення документального контролю зупинили два вантажних автомобілі. На момент перевірки товарно-транспортних накладних на вантаж у водіїв не було. Згодом під’їхав власник, який привіз документи на вантаж, в якому було вказано допустиму вагу, що викликало підозру в інспекторів Укртрансбезпеки. Отож водіям фур було запропоновано пройти зважування. Але господар вантажу категорично відмовився. Більше того, він власноруч відкрив борти на тягачах та причепах з зерном і висипав пшеницю просто на узбіччі.

На підтримку перевізнику також прибули місцеві фермери та водії фур. Зчинилася штовханина між працівниками поліції та групою підтримки фермера. Останнього за хуліганські дії затримали і намагалися посадити в патрульний автомобіль, але його підтримка вчинила опір поліції. Згодом чоловіка все ж доправили до відділку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-