Техніка та ремонт доріг: на що піде держсубвенція для ОТГ Чернігівщини

Техніка та ремонт доріг: на що піде держсубвенція для ОТГ Чернігівщини

Укрінформ
Згідно з затвердженими проектами, найбільшу частку інфраструктурної субвенції - майже третину - об’єднані територіальні громади Чернігівщини витратять на придбання комунальної спецтехніки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-служба Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

"Найбільша частка коштів - 39 млн 496,9 тис. грн або 28% від загальної суми - буде використана на придбання спеціальної техніки для комунальних підприємств громад. Це трактори, автопідйомники, екскаватори, навантажувачі, сміттєвози та інше, а також різноманітне додаткове обладнання - косарки, відвали для чищення снігу, щітки тощо", - йдеться у повідомленні.

Другим пріоритетом у громадах є будівництво та ремонт доріг. На це там спрямують 27 млн грн або 19% субвенції.

Майже стільки ж коштів (понад 26 млн грн) піде на термомодернізацію та ремонт дитсадків та шкіл, придбання шкільних автобусів; трохи менше (24,6 млн) - на освітлення населених пунктів. Близько 14 млн грн громади області збираються освоїти на будівництво водогонів і свердловин, реконструкції мереж водопостачання.

Загалом у цьому році на розвиток інфраструктури 37-ми ОТГ Чернігівщини виділено понад 142 млн грн субвенції з державного бюджету.

Читайте також: ОТГ Луганщини готуються перебирати на себе соцзахист громадян

Як повідомлялося, всього в Україні за 2015-2017 роки утворилось 665 об’єднаних громад. На відновлення та розбудову інфраструктури їх територій держава в цьому році передбачила в бюджеті 1,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-