Замах на лідера одеського НРУ: зловмиснику

Замах на лідера одеського НРУ: зловмиснику "світить" довічне

Укрінформ
Прокуратура Одещини уточнила кваліфікацію скоєного у четвер тяжкого злочину в передмісті Одеси, коли вантажівку навмисно застосували як знаряддя вбивства журналіста й громадського активіста,

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу речниця прокурора Одеської області Інна Верба.

"Зареєстровано кримінальне провадження за фактами замаху на умисне вбивство двох осіб, причому особливо небезпечним способом. З урахуванням того, що один з них є журналістом, внесено до ЄРДР відомості про подію за ознаками ст. 348-1 (посягання на життя журналіста). У результаті докваліфікації вчиненого злочину зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі", - зазначила Верба.

Наразі слідчо-оперативна група відпрацьовує всі відеозаписи, на яких зафіксовано пересування автомобіля, застосованого для вчинення кримінального правопорушення, і встановлює місце перебування зловмисника, що зник з місця скоєння злочину.

Читайте також: Лідер одеського Руху заявляє, що на нього вже тричі нападали

Правоохоронцям уже відомо, що державний номерний знак відповідає автомобілю, яким скоєно злочин, а також місце проживання розшукуваного водія вантажівки.

Як повідомлялося, в Одесі сьогодні на вул. Світлій стався наїзд вантажівки ГАЗ на легковий автомобіль, в якому перебували лідер Одеської міської організації Народного Руху України Михайло Кузаконь і редактор видання "Громадське слідство" Григорій Козьма.

За словами активістів, протягом останнього півроку їм неодноразово погрожували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-