На Донеччині за півроку Пенсійному фонду заборгували 450 мільйонів

На Донеччині за півроку Пенсійному фонду заборгували 450 мільйонів

Укрінформ
У Донецькій області загальний обсяг заборгованості за несплаченими до бюджету Пенсійного фонду зобов’язаннями у першому півріччі 2018 року зріс на 449,2 мільйона гривень - до 3 886,5 мільйона гривень.

Про це 2 серпня у Краматорську на засіданні обласної колегії заявила начальник Головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області Наталія Рад, повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

"Загальний обсяг заборгованості за несплаченими до бюджету Фонду зобов’язаннями зріс на 449,2 млн грн та склав 3886,5 млн грн", - ідеться в повідомленні.

При цьому загальна сума виконаних органами Пенсійного фонду області зобов'язань з виплати пенсій за перше півріччя поточного року становила 18,3 млрд грн при надходженні 3,4 млрд грн власних коштів. 

"Ситуація із забезпеченістю області власними коштами стрімко погіршується", - констатувала Рад.

Очільниця головного управління ПФУ уточнила, що вся сума заборгованості, яка за законом підлягає стягненню, а це понад 2 млрд грн, передана на примусове виконання до органів державної виконавчої служби.

Від заходів примусового стягнення ДВС надійшло лише 9,2 млн грн, або 0,5% від суми, яка перебувала на виконанні.

«З направлених для розгляду на засіданнях комісій (справ - ред.) 390 боржників розглянуто 122, або 31%. Сума фактичної сплати склала лише 0,8 % від наявної заборгованості, яка розглядалась (1,1 млрд грн)», - зауважила Рад.

Читайте також: "Пенсійний трикутник": Розенко розповів про розслідування затримки виплат

За її словами, проти першим півріччям 2017 року забезпеченість області власними коштами на виплату пенсій зменшилася на 8%, а з початку поточного року - на 3,6%. На сьогодні власні надходження покривають п’яту частину потреби на виплату пенсії - 20,6%.

Основним джерелом власних коштів бюджету Пенсійного фонду України є єдиний соціальний внесок, нагадали в ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-