У дитсадках Миколаєва встановлюють 70 контейнерів для роздільного збору сміття

У дитсадках Миколаєва встановлюють 70 контейнерів для роздільного збору сміття

Укрінформ
У дитсадках Миколаєва встановлюють 70 контейнерів для роздільного збору сміття - збирання тетрапак-упаковок.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

«До Миколаєва прибуло 70 новеньких контейнерів для збирання тетрапак-упаковок, які будуть розміщені у дошкільних навчальних закладах. За формою вони нагадують долоньки - це подарунок нашому місту в рамках проекту щодо запровадження системи роздільного збирання сміття у Миколаєві. Нагадаємо, що перша партія налічувала 100 одиниць і вони встановлені в школах міста», - йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, у Миколаєві вже завершено реалізацію цього проекту в середніх навчальних закладах. Наступний - запровадження роздільного збирання сміття у дитячих садках та медичних закладах. Мета - до 2020 року охопити всі комунальні заклади міста Миколаєва.

Зазначається, що робота над проектом почалася ще в 2016 році. Наразі вже всі школи Миколаєва мають необхідне устаткування, у кожному закладі діють еко-патрулі у складі активних учнів, які слідкують за процесом.

Читайте також: На Житомирщині затримали фури зі львівським сміттям

Як повідомляють у міськраді, окрім екологічної складової та залучення до європейської практики поводження з відходами, «чималий ентузіазм у юних миколаївців викликає i можливість заробити кошти».

 «У Миколаєві є кілька приватних компаній, які приймають вторинну сировину, крім того, цим займається комунальне підприємство «Миколаївкомунтранс». В рамках впровадження системи роздільного збирання сміття укладено тристоронні угоди між навчальними закладами міста, управлінням освіти та підрядною організацією. Кошти надходять безпосередньо на рахунок школи, а потім учнівське самоврядування вирішує, що буде придбано за ці гроші», - пояснила координатор проекту Анна Ганжул.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-