У Конотопі депутати намагатимуться в один день провести дві сесії міськради

У Конотопі депутати намагатимуться в один день провести дві сесії міськради

Укрінформ
На середу, 1 серпня, заплановане проведення відразу двох сесій Конотопської міськради, що на Сумщині.

Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті міськради.

„Звертаємо увагу депутатів Конотопської міської ради та громади міста, що відповідно до розпорядження міського голови від 28.07.2018 №131-ОД „Про перенесення позачергової 26 та 27 сесії Конотопської міської ради 7 скликання” продовження роботи позачергової 26 сесії міської ради відбудеться 01.08.2018 о 16.15, а 27 сесія міської ради відбудеться 01.08.2018 о 16.45. Місце проведення – велика зала міської ради”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Конотопська бійка: мер каже, що все було не так, як на поліцейському відео

Як повідомлялося, 26 липня під час засідання 26-ї сесії Конотопської міськради виник конфлікт між прибічниками діючого мера Артема Семеніхіна та його опонентами. Частина депутатського корпусу в малій залі міськради розглянула питання про дострокове припинення повноважень міського голови. З 36 депутатів 23 проголосували за відставку мера міста. Для прийняття позитивного рішення не вистачило лише одного голосу.

Після цього у сесійну залу забігли з вулиці молодики, розпочалася бійка, в результаті чого постраждало 11 правоохоронців та 9 цивільних осіб, в тому числі депутат і журналіст.

У відділ поліції для з’ясування обставин було доставлено 49 осіб віком від 17 до 34 років, переважна більшість яких - із міста Суми. Згодом 45 з них відпустили, а 4, яким оголосили підозру у скоєнні правопорушення, залишили у слідчому ізоляторі, а згодом мірою запобіжного заходу обрали цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

Всі четверо - жителі міста Суми, двом по 22 роки, ще двом - по 23 роки.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.296 (хуліганство, пов'язане з опором представникам влади) та ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків) КК України.

Підозрюваним за згаданими статтями загрожує до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-