Авдіївці обіцяють газ до початку опалювального сезону

Авдіївці обіцяють газ до початку опалювального сезону

Укрінформ
Газопостачання міста Авдіївки, яке через бойові дії бойовиків було припинено вже понад рік тому, відновлять до початку нинішнього опалювального сезону.

Про це 31 липня на зустрічі з правлінням Громадської ради регіону заявив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць, повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики ОДА.

«На сьогодні проект знаходиться в завершальній стадії. Після повного завершення робіт та отримання відповідного дозволу від Державної архітектурної інспекції України, об’єкт до початку опалювального сезону 2018-2019 рр. буде введено в експлуатацію», - сказав він про відновлення газопостачання в Авдіївці.

Як повідомлялося, у червні 2017 року поблизу Авдіївки на Донеччині під час обстрілів з боку бойовиків був пошкоджений газопровід, внаслідок чого близько 22 тис. місцевих жителів залишилися без газопостачання.

18 серпня розпочалося будівництво підвідного газопроводу високого тиску в обхід окупованої території, завдяки якому можна буде подавати газ з підконтрольної Києву території в Авдіївку та в сім прилеглих селищ (Красногорівку, Ластівчине, Орловку, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове).

Читайте також: Авдіївка відзначає річницю визволення від бойовиків

13 січня 2018 року тодішній голова Донецької ОВЦА Павло Жебрівський зазначив, що газопровід повністю готовий до початку випробувань. За його даними, вартість будівництва становила 57 млн грн, з них 28,5 млн грн сплатив Авдіївський коксохімзавод, а ще 28,5 млн гривень мали бути виділені з обласного бюджету, проте вдалося "знайти труби на 17 млн грн дешевше".

Натомість у "Донецькоблгазі" заявили, що їм не надано необхідних документів, щоб підприємство могло розпочати необхідні для запуску "труби" роботи.

8 лютого Жебрівський закликав генпрокурора і голову СБУ дати правову оцінку діям керівництва ПАТ «Донецькоблгазу», звинувативши компанію у відмові в подачі газу вже готовим газогоном.

14 червня екс-голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Жебрівський в Краматорську на прес-конференції заявив, що вважає олігарха Сергія Курченка причетним до того, що припинене рік тому газопостачання Авдіївки досі не поновлено.

Україна запровадила санкції проти бізнесмена Сергія Курченка, який переховується від слідства за кордоном. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-