На Дніпропетровщині викрили експлуатацію жінок у виправному центрі

На Дніпропетровщині викрили експлуатацію жінок у виправному центрі

Укрінформ
Органи прокуратури виявили грубі порушення законодавства про працю при залученні до оплачуваних робіт засуджених жінок у виправному центрі Дніпропетровської області.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"За сприяння працівників управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи ГПУ прокуратурою Дніпропетровської області із залученням спеціалістів управлінь Держпраці, Держпродспоживслужби, ДСНС виявлено грубі порушення законодавства про працю у державній установі «Покровський виправний центр (№ 79)", - йдеться у повідомленні.

Так, перевірка встановила, що всі засуджені, які відбувають покарання у виправному центрі, у порушення вимог ч. 1 ст. 60 Кримінально-виконавчого кодексу України, залучені до оплачуваних робіт без строкових трудових договорів.

Окрім того, 30 засуджених жінок працюють у вкрай важких умовах на Нікопольському заводі феросплавів (контрагентський об’єкт). "В’язні скаржилися на недотримання елементарних умов техніки безпеки та виробничої санітарії на вказаному об’єкті, а також невиплату їм зарплати, ненадання своєчасної медичної допомоги та неможливість відвідування лазні виправного центру (у літній період засуджені змушені митися у літньому душі, який не обладнано належним чином)”, - уточнюється в повідомленні.

Читайте також: У Києві проходить акція "ПротиДій торгівлі людьми"

Також було виявлено факти, що засуджені, які виконують норми виробітку, зарплати не отримують взагалі, а після відрахувань на комунально-побутове забезпечення, харчування та інші послуги мають борги перед виправним центром від 3 до 8 тисяч гривень.

"Спеціалістами, залученими до проведення перевірки, виявлено порушення у сфері пожежної та технічної безпеки, охорони праці, забезпечення безпеки при зберіганні та вживанні харчових продуктів. Продовжується перевірка щодо додержання законності під час нарахування зарплати в’язням та проведення відповідних відрахувань”, - додали у відомстві.

До ЄРДР було внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю).

Крім того, вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 149 КК України (катування).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-