На Чернігівщини викрили виробництво десятків тисяч літрів

На Чернігівщини викрили виробництво десятків тисяч літрів "елітного" алкоголю

Укрінформ
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області ліквідували два підпільні цехи, потужністю до 20 тис. літрів на місяць, які "спеціалізувалися" на виготовленні "елітного" алкоголю.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"В рамках проведення операції "Акциз-2018" та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.204, ч.1 ст.199 КК України було встановлено групу місцевих жителів, які в приватному будинку та гаражному приміщенні організували масові незаконні виробництва елітних лікеро-горілчаних напоїв відомих торгівельних марок в скляній тарі та bag-in-box. Потужність вказаних виробництв становила до 20 тис. літрів фальсифікату на місяць", - йдеться у повідомленні.

Реалізовували незаконно виготовлену продукцію оптовим покупцям Чернігівської та Київської областей та в інші регіони України через безкоштовні повідомлення в соціальних мережах та мобільні додатки миттєвих повідомлень.

Читайте також: СБУ затримала продавців контрафакту і саморобних вибухових пристроїв

На підставі ухвал суду проведено 10 обшуків приміщень, в яких виготовлялась, накопичувалась та зберігалась незаконно виготовлена алкогольна продукція. За результатами обшуків з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 1,6 тис. літрів спирту, 12,2 тис. літрів фальсифікованого алкоголю, зокрема 300 літрів в скляній тарі, 9,7 тис. літрів фальсифікату в тарі bag-in-box та 2,2 тис. літрів алкоголю в пластиковій тарі загальною орієнтовною вартістю 4,3 млн грн. Окрім того, вилучено чорнові записи, мобільні телефони, обладнання для масового виготовлення, розливу та пакування алкогольних напоїв, барвники та ароматизатори, 13,2 тис. шт. порожньої тари з нанесеними логотипами відомих торгівельних марок, пластикові ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту та іншу фурнітуру загальною орієнтовною вартістю 400 тис. грн.

Триває слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-