На Сумщині майже половина дітей залучена до відпочинку та оздоровлення

На Сумщині майже половина дітей залучена до відпочинку та оздоровлення

Укрінформ
На Сумщині усіма формами відпочинку та оздоровлення охоплена майже половина дітей віком від 7 до 17 років.

Про це у понеділок, 30 липня, на апаратній нараді в Сумській облдержадміністрації повідомив заступник начальника обласного управління молоді та спорту ОДА Олександр Кравченко.

"Станом на 25 липня усіма формами оздоровлення та відпочинку на Сумщині охоплено 46,1% дітей (47476) від загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років включно, із них майже 30% дітей пільгових категорій”, - зазначив посадовець.

За його інформацією, під час оздоровчо-відпочинкової кампанії першочергова увага приділяється оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Пріоритетним залишається оздоровлення та відпочинок дітей, батьки яких загинули або є учасниками бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, запевнив посадовець.

"50 дітей, батьки яких загинули або є учасниками бойових дій в зоні проведення АТО, незабаром відпочиватимуть протягом 14 днів в дитячому закладі санаторного типу "Таврія” у Скадовську на узбережжі Чорного моря. Із загальної кількості дітей буде охоплено послугами відпочинку 8 дітей, батьки яких загинули в АТО, віком до 7 років разом з мамами. Кошти для мам передбачені у місцевих бюджетах, на території яких проживають зазначені родини”, - повідомив Кравченко.

Читайте також: На Сумщині за новими стандартами навчатимуть 11 тисяч першачків

Крім того, 60 дітей пільгових категорій віком від 12 років будуть відпочивати у Сумському обласному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку – таборі "Сузір’я” (Лебединський район), який працює у форматі наметового містечка.

З 17 по 30 липня там відпочивали 10 дітей, ще 50 дітей будуть перебувати в таборі з 2 до 15 серпня.

Ще 100 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, будуть оздоровлені в осінньо-зимовий період у державному позашкільному оздоровчому закладі санаторного типу "Ровесник”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-