Премії з

Премії з "конфліктом": НАЗК направило до суду 38 протоколів

Укрінформ
НАЗК направить до суду 38 протоколів щодо директора КП Харківської райради «Комуненерго».

Про це інформує прес-служба НАЗК.

«Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про направлення до суду 38 протоколів про адміністративні правопорушення у зв’язку з недотриманням вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні премій. Протоколи складено стосовно директора комунального підприємства Харківської районної ради «Комуненерго» Олега Левченкова», - йдеться у повідомленні.

НАЗК встановило, що посадовець, не повідомивши у встановленому законом порядку Харківську райраду про наявність у нього реального конфлікту інтересів, протягом 2016-2018 рр. видавав накази про встановлення премій працівникам підприємства, у тому числі й свого сина.

У НАЗК зазначили, що порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні матеріальних заохочень є вкрай поширеними серед посадовців.

Читайте також: НАЗК повністю перевірить декларації депутата Мартиняка

Також у відомстві нагадали, що відповідальність за такі правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адмінправопорушення.

“Крім того, щодо вказаних порушень у діяльності директора комунального підприємства внесено припис голові Харківської районної ради Максиму Литвиненку”, - поінформували у НАЗК.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає вжити заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності директора КП, зумовленого спільною роботою зі своїм сином, провести службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення винної особи до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-