СБУ з'ясує, як Труханов віддав під забудову землю біля військового аеродрому

СБУ з'ясує, як Труханов віддав під забудову землю біля військового аеродрому

Документ
Укрінформ
Слідчим СБУ належить розслідувати законність виділення Одеською міськрадою земельних ділянок під забудову на території військового аеродрому "Шкільний" та поряд з аеродромом.

Таку ухвалу виніс Шевченківський райсуд Києва під головуванням судді Євгена Мартинова, повідомляє в Facebook одеський правник і громадський діяч Артем Карташов.

"Шевченківський райсуд Києва зобов'язав ГСУ СБУ відкрити кримінальне провадження за спроби знищення аеродрому "Одеса-Шкільний" шляхом вилучення близько 90 гектарів його території для подальшої забудови та захоплення частини території аеродрому в жовтні 2017 року", - зазначив Карташов.

Як вказується у вердикті судді Мартинова, "скаргу Карташова... задовольнити. Зобов'язати ГСУ СБУ невідкладно внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове слідство".

За словами правника Карташова, йдеться про наявність підстав для здійснення розслідування Головним слідчим управлінням СБУ дій міської влади Одеси на чолі з Геннадієм Трухановим та окремих приватних структур за ознаками ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу К України.

Карташов нагадав, що з березня 2017 року міською владою реалізована схема виведення з державної в комунальну власність близько 90 гектарів єдиного діючого в Одеській області аеродрому "Одеса-Шкільний". Землі, на яких розташований військовий аеродром. Земельні ділянки передані КП "Міське капітальне будівництво", "Міськзелентрест" та "Міськелектротранс" під багатоквартирну житлову та громадську забудову.

Читайте також: Труханов і Кº: НАБУ заявляє про сім завершених розслідувань щодо "бюджетного скандалу"

Крім того, 4 жовтня 2017 року міською радою прийнято рішення про розробку Детального плану території з проекту якого вбачається, що значна частина території аеродрому має бути відведена під забудову, що унеможливить його подальше функціонування. Інвесторами ДПТ виступають небайдужі міському голові ТОВ "Югтранс-термінал" та БК "Будова".

Як повідомлялося, 29 жовтня 2017 року група "тітушок" знесла паркан території аеродрому і захопила його частину в інтересах ТОВ "Югтранс-термінал", яке здійснює масштабні будівельні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-