Мер Конотопа після бійки у міськраді скликає депутатів — приймати бюджет

Мер Конотопа після бійки у міськраді скликає депутатів — приймати бюджет

Відео
Укрінформ
Міський голова Конотопа Артем Семеніхін після бійки у стінах міськради 26 липня терміново скликає депутатів на сесію представницького органу.

Про це він повідомив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

„Наше місто не може існувати без бюджету, без відповідних бюджетних програм. Я не можу чекати до 8 серпня, громада вимагає прийняття бюджету вже зараз. Тому я оголошую про проведення сесії 28 липня і закликаю прийти на неї депутатів у повному складі та проголосувати за бюджет та бюджетні програми”, - заявив Семеніхін.

Сесія має розпочатися о 12.00 28 липня.

Як повідомлялося, 26 липня в Конотопі під час засідання міськради виник конфлікт між прибічниками мера та його опонентами. Частина депутатського корпусу в малій залі міськради розглянула питання про дострокове припинення повноважень Конотопського міського голови Артема Семеніхіна. З 36 депутатів 23 проголосували за відставку мера міста. Для прийняття позитивного рішення не вистачило лише одного голосу.

Читайте також: У мерії Конотопа побилися прибічники і опоненти мера, 50 забрала поліція

Після цього в сесійну залу забігли з вулиці молодики і розпочалася бійка, в результаті чого постраждало 11 правоохоронців та 9 цивільних осіб, в тому числі депутат і журналіст.

У відділ поліції для з’ясування обставин було доставлено 49 осіб. Це молодики віком від 17 до 34 років, переважна більшість яких - із міста Суми.

За даним фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження. Відомості до ЄРДР внесено за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків) та ч. 4 ст. 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків, вчинене організованою групою).

У п'ятницю, 27 липня, Конотопською місцевою прокуратурою було повідомлено про підозру чотирьом особам, які брали участь у сутичках у сесійній залі Конотопської міської ради.

Їх затримано в порядку ст.208 КПК України, до обрання запобіжного заходу вони перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання.

Всі четверо - жителі міста Суми, двом з яких по 22 роки, ще двом - по 23. За результатами слідства діям інших осіб буде надано правову оцінку.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.296 (хуліганство, пов'язане з опором представникам влади) та ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків) КК України.

Поліція та прокуратура вже готують клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-