На Прикарпатті через сильні дощі повноводні ріки руйнують дамби

На Прикарпатті через сильні дощі повноводні ріки руйнують дамби

Укрінформ
В Івано-Франківській області після сильних дощів повноводні ріки змивають береги і руйнують дамби.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«... Поруч вулиць Джерельної та Блавацького в м. Івано-Франківську (мікрорайон Опришівці, дачний масив №4) внаслідок підняття рівня води розмило берег річки на відрізку орієнтовно 50 метрів. Загрози життю людей та майна не було. У Тисменицькому районі, с. Підлісся Загвіздянської ОТГ, для ліквідації наслідків обвалу дамби, яке мало місце 25.07.2018 на р. Бистриця Солотвинська, здійснено укріплення берегової лінії», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за інформацією ОДА, учора в селі Угорники, що біля Івано-Франківська, на річці Бистриця Надвірнянська відбувся зсув дамби. Комунальні служби проводять її укріплення за допомогою 5 т піску та великогабаритного каменю. Там виникла загроза підтоплення житлових будинків.

Читайте також: Рятувальники попереджають про підйом води на річках Сян і Дністер

У Калуському районі, у селі Добровляни, річка Лімниця руйнує берег.  Водночас, у селі Розсільна, на автодорозі автодорога Креховичі – Надвірна, на мості через ріку Луква утворився провал розміром 80х10 см.

Наразі синоптики прогнозують на Прикарпатті  дощі та зливи, що стане причиною  підйому рівнів води у ріках басейну Дністра до 1,5 м. Людей застерігають про можливе  підтоплення заплав та сільськогосподарських угідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-